Höstsäsongen 2018

Datum
Arrangemang
10 sept
The Shape of Water, Regi: del Toro, USA, drama/äventyr, 2017, 123 min
1 okt
C ést la vie, Regi: Toledano, FRA, drama/komedi, 2017, 116 min
8 okt
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Regi: McDonagh, USA, drama, 2017, 115 min
22 okt
The Nile Hilton incident,  Regi: Saleh, SWE, drama/thriller, 2017, 106 min
5 nov
Den syriska förlovningsringen, Regi: Boutros, LBN, drama/komedi, 2016, 92 min
19 nov
Phantom Thread, Regi: Anderson, USA, drama, 2017, 130 min
3 dec
Hunt for wilderpeople,  Regi: Waititi, NZL, äventyr/komedi, 2016, 93 min

Program för nedladdning (pdf)

Filmerna visas på BIAN i Eslöv,
måndagar (om inte annat sagts)  kl. 19.00
Entrén öppnar ca 18:30.
Kom i god tid första gången för medlemskortet
  19 sept The Shape of water
I det kalla krigets USA jobbar den ensamma Elisa på ett statligt laboratorium. En dag upptäcker hon och hennes kollega Zelda ett hemligstämplat experiment och hennes liv förändras drastisk.

1 okt C ést la vie!
Det är dagen när det unga paret Pierre och Helena ska ha sin bröllopsfest på ett 1600-talsslott utanför Paris. Där jobbar bl.a. cateringkillen Max, fotografen Guy och sångaren-underhållaren-DJ:n James. För Pierre och Helena är det en alldeles särskild dag men för de som jobbar där är det en vanlig arbetsdag. Självklart går inget som de tänkt sig.
8 okt  Three Billboards Outside Ebbibgs, Missouri
Frustrerad över den lokala polisens brist på framsteg i att hitta hennes dotters mördare, tar den förtvivlade Mildred Hayes saken i egna händer. Hon ställer stadens högt aktade polischef mot väggen på ett kontroversiellt sätt, genom att sätta upp stora reklamskyltar med ett budskap direkt riktat mot honom. Det blir en kamp mellan Mildred och den lokala polisen i Ebbing.

22 okt The Nile Hilton Incident
Noredin är en korrupt kriminalpolis i Kairo som satt i rutin att pressa lokala brottslingar på pengar. I ett rus av droger och alkohol håller han sig flytande i ett rättssystem som är på randen till kollaps. En natt blir han tilldelad en mordutredning: en sångerska har hittats död i bröllopssviten på ett lyxhotell. Vad som först verkar vara ett enkelt passionsbrott visar sig ha förgreningar hela vägen upp till den innersta kretsen runt presidenten.
5 nov Den syriska förlovningsringen
Therese är frun till borgmästaren i en liten stad i Libanon. Hon har höga förväntningar inför ett stundande besök av dotterns blivande man och hans familj. Thereses älskade bror dödades i en explosion med kopplingar till Syrien. Så får hon veta att människorna hon bjudit hem kommer från just Syrien och Therese bestämmer sig för att försöka förhindra förlovningen.
19 nov Phantom Thread
I 1950-talets London står den berömde klänningsmakaren Reynolds Woodcock och hans syster i den brittiska modescenens centrum. De klär kungligheter, filmstjärnor och societetslejon. Kvinnorna passerar i snabb revy i Woodcocks liv men en dag möter han den unga och viljestarka Alma som blir både en inspirationskälla och älskarinna. Sakta men säkert börjar kärleken skapa revor i hans tidigare så välskräddade tillvaro.
3 dec  Hunt for wilderpeople
Tioårige Ricky Baker är ett av de barn som hamnat snett i livet. Föräldralös har han skickats från ett fosterhem till ett annat och med en bakgrund av klotter, småstölder och lögner är det inte många som vill ha honom. Men det ändras när han hamnar hos det annorlunda paret Bella och Hector, som bor på en nedgången gård mitt i den nyazeeländska vildmarken.