Vårsäsongen 2017

Datum
Arrangemang
16 jan
Den allvarsamma leken, regi August, Sve, drama, 2016,
116 min

30 jan
A most wanted man, regi Corbijn, USA, drama/thriller, 2014, 122 min
13 feb En italiensk familj på gränsen till sammanbrott, regi Ozpetek, Ita, drama/komedi, 2010, 110 min
27 feb
Nojoom - age 10 and divorced, regi Al-Salami, Yem, drama, 2014, 96 min
13 mrs
Den andra mamman, regi Muylaert, Bra, drama, 2015,
112 min
27 mrs
Min lilla syster, regi Lenken, Sve, drama, 2015, 95 min
OBS Kort årsmöte före visningen.
10 apr
Överraskningsfilm och 15-årsjubileum!

Program för nedladdning (pdf)

Filmerna visas på BIAN i Eslöv,
måndagar (om inte annat sagts)  kl. 19.00
Entrén öppnar ca 18:30.
Kom i god tid första gången för medlemskortet
Den allvarsamma leken
Journalisten Arvid Stjärnblom och konstnärsdottern Lydia Stille träffas i skärgården en vacker försommarkväll. Omedelbar förälskelse uppstår. De inleder en romans men på grund av sociala  omständigheter glider de ifrån varandra. De finner ett tryggt liv med någon annan och gifter sig på var sitt håll. Tio år senare träffas de igen. Drömmen om den rena, stora och oförstörda kärleken är magnetisk och de inleder en passionerad affär. Priset för affären kräver större offer än vad de båda kan ana.
A most wanted man
En mystisk, torterad man på flykt, till hälften tjetjen, till hälften ryss, anländer till Hamburgs muslimska församling. Han är i desperat behov av hjälp och letar efter sin avlidne ryska fars förmögenhet, en förmögenhet som inte byggts upp helt lagligt. Ingenting som den unge mannen berättar verkar stämma; är han ett offer, en tjuv eller, värst av allt, en extremist med siktet inställt på terrordåd? In i denna väv av intriger dras en brittisk privatbankir och en ung kvinnlig advokat som är fast besluten att försvara de försvarslösa. Ingen vet att allt de företar sig systematiskt kartläggs av chefen för en hemlig tysk spionstyrka, vars uppgift är att få pusselbitarna att passa ihop.      Allt medan klockan tickar allt fortare.

En italiensk familj på gränsen till sammanbrott
Familjens äldre garde skulle inte önska annat än att deras två söner, Antonio och Tommaso, skall ta över familjeföretaget, gifta sig, skaffa barn och se till att Cantones efternamn bevarar sin glans i generationer. Men vad familjen vill och vad sönerna vill är två helt olika saker. De två söner bär på varsin hemlighet som de båda tänker avslöja vid den stora familjemiddagen.
Nojoom - age 10 and divorced
En 10-årig jemenitisk flicka går in i en rättssal i Sana’a och bönfaller domaren att bevilja henne skilsmässa. Från rättssalen får vi följa hennes väg från barndomens trygghet på den jemenitiska landsbygden, till familjens flytt till huvudstaden Sana’a där hon snart blir bortgift till en äldre man för att familjen ska klara ekonomin. Nojooms man tar henne med tillbaka till landsbygden, där hennes tidigare trygga barndomsvärld nu förvandlats till något skrämmande och hotfullt.
Den andra mamman
Den hårt arbetande hushållerskan Val bor hos sina arbetsgivare, en välbeställd familj ur den brasilianska övre medelklassen. Hon är den som på alla sätt tar hand om herrskap och son, vare sig det handlar om frukost eller medkänsla. Hennes egen dotter har fått växa upp på annat håll. När den snart vuxna dottern plötsligt dyker upp, ställs alla outtalade klassbarriärer som finns i hemmet på ända och kaos uppstår.
Min lilla syster
Stella är precis på väg in i den spännande, men också så skrämmande, tonårstiden. Hennes storasyster Katja är en riktig talang inom konståkning. Stella gör allt för att försöka vara lik sin syster och på så sätt också försöka få lite mer uppmärksamhet av de ganska upptagna föräldrarna. Men Stella upptäcker att det är något som inte stämmer med Katja. När Stella konfronterar Katja tvingas hon in i en härva av utpressning, manipulation och lögner av sin syster. Stella blir rädd att det ska få förödande konsekvenser för familjen om hemligheten uppdagas.
Överraskningsfilm!
Eslövs filmstudio firar 15-årsjubileum, var beredd på något extra!!