Vårsäsongen 2018

Datum
Arrangemang
15 jan
Sully, regi: Eastwood, USA, drama/biografi, 2016, 96 min
29 jan
Sameblod, regi: Kernell, Sve, drama, 2016, 110 min
12 feb
50 vårar, regi: Lenoir, Fra, drama/komedi, 2017, 89 min
26 feb
OBS kort årsmöte innan filmvisningen startar
Jordgubbslandet,
regi: Ericsson, Sve, drama, 2017, 89 min
12 mars
Frantz, regi: Ozon, Fra, drama, 2016, 113 min
26 mars
The salesman, regi: Farhadi, Iran, drama/thriller, 2016, 125 min
9 april
Överraskningsfilm,

Program för nedladdning (pdf)

Filmerna visas på BIAN i Eslöv,
måndagar (om inte annat sagts)  kl. 19.00
Entrén öppnar ca 18:30.
Kom i god tid första gången för medlemskortet
  15/1 Sully
15 januari 2009 fick världen uppleva ”miraklet på Hudson” då kapten Chesley “Sully” Sullenberger landade ett nödställt flygplan på floden och räddade därmed livet på de 155 passagerarna. Men samtidigt som han hyllades av allmänheten och media, pågick en undersökning kring fallet som kunde förstöra både hans rykte och karriär.

29/1 Sameblod
Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans kadaverdisciplin och kolttvång. Allt faller samman efter de rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig föratt lämna allt och bli svensk. Hon stjäl sin svenska lärarinnas kläder och identitet och rymmer till Uppsala – men att byta liv visar sig vara mycket svårare än hon trodde.
12/2 50 vårar
50 år, nyskild, arbetslös och snart mormor. Aurore står inför en helt ny fas i livet. Att klara sig själv och ha lite knackigt med pengar är hon van vid. Men åldern… När hon av en händelse springer in i sin gamla ungdomskärlek bestämmer hon sig. Hon vägrar att acceptera att livet är slut. Det är kanske nu det börjar?

26/2 Jordgubbslandet
15-årige Wojtek åker till Sverige från Polen med sina föräldrar för att plocka jordgubbar. På en gård i Blekinge får Wojtek snart kontakt med bondens dotter, Anneli, och de två tonåringarna börjar träffa varandra i smyg. Anneli vågar inte öppet visa sina känslor eftersom hon vet att omgivningen aldrig skulle acceptera dem. Wojtek å sin sida blir kränkt och tycker att Anneli leker med hans känslor. Relationen kommer ändå fram och reaktionerna blir kraftfulla.
12/3 Frantz
Året är 1919 och i tystnaden efter kriget sörjer Anna sin fästman Frantz död. När en mystisk man dyka upp vid Frantz grav och besöker Frantz föräldrar väcks starka känslor och passion. Men det finns saker Anna inte vet.
26/3 The Salesman
Emad och Rana tvingas raskt lämna sin bostad då ett närliggande renoveringsarbete äventyrar deras säkerhet. De flyttar in i en tillfällig lägenhet i Teherans centrala delar. En incident kopplad till lägenhetens förra ägare kommer nu dramatiskt att förändra det unga parets liv.
Filmen belönades med Oscar för bästa utländska film 2017.
9/4  Överraskningsfilm