Höstsäsongen 2017

Datum
Arrangemang
11 sep
Jag, Daniel Blake, regi: Loach, Eng, drama, 2016, 100 min
25 sep
Lion, regi: Davis, Austr, drama, 2016, 118 min
9 okt
Room, regi: Abrahamsson, Irl, drama/thriller, 2015, 118 min
23 okt
Sully, regi: Eastwood, USA, drama/biografi, 2016, 96 min
6 nov
Captain Fantastic, regi: Ross, USA, drama/komedi, 2016, 118 min
20 nov
Dottern, regi: Stone, Austr, drama, 2015, 96 min
4 dec
Vänner för livet, regi: Gay, Spa, drama/komedi, 2015, 108 min

Program för nedladdning (pdf)

Filmerna visas på BIAN i Eslöv,
måndagar (om inte annat sagts)  kl. 19.00
Entrén öppnar ca 18:30.
Kom i god tid första gången för medlemskortet
  Jag, Daniel Blake

Den 59-årige snickaren Daniel blir arbetslös på grund av sjukdom. Enligt hans läkare bör han inte jobba under en längre period, men enligt  myndigheterna är han för frisk för att vara sjukskriven. Tillsammans med Kattie, en arbetslös ensamstående mamma som också fastnat i det krångliga byråkratiska systemet, försöker han vinna mot myndigheterna. Deras vänskap ger dem bägge styrka att orka kämpa mot ett system som oftast mer stjälper än hjälper de drabbade.

Lion 

Den 5-årige indiske pojken Saroo råkar hamna på ett tåg till Calcutta, hundratals mil från hem och familj. Efter en tid som gatubarn hamnar han på barnhem och blir adopterad av ett australiskt par. Men inom honom gnager saknaden efter sin mamma och bror. När en kompis 25 år senare föreslår att han ska försöka hitta hem igen med hjälp av Google Earth tycker han att det är en galen idé. Men så hittar han den första ledtråden och snart har hans förflutna hunnit ikapp honom och hans liv kastas omkull ännu en gång. Filmen är baserad på en sann historia.

Room

För Jack är det trånga rummet hela hans värld, det är där han är född och uppvuxen. För hans mor är det ett fängelse där Old Nick har hållit henne inlåst i sju år. När Jack fyller fem år börjar hon utarbeta en djärv flyktplan som hänger på hennes unge sons mod, såväl som en hel del tur.

Sully 

15 januari 2009 fick världen uppleva ”miraklet på Hudson” då kapten Chesley “Sully” Sullenberger landade ett nödställt flygplan på floden och räddade därmed livet på de 155 passagerarna. Men samtidigt  som han hyllades av allmänheten och media, pågick en undersökning kring fallet som kunde förstöra både hans rykte och karriär.

Captain Fantastic

Ben har skapat ett paradis för sig och sina sex barn i nordvästra USA:s  djupa skogar, lagom långt bort från övrig familj och vänner. Där uppfostrar han dem till att bli starka, bildade och självständiga individer. Men en plötslig händelse tvingar den udda familjen att lämna sitt trygga hem och återvända till civilisationen.

Dottern      

Christian återvänder hem för första gången på femton år för att hans far ska gifta sig. Väl hemma återförenas han också med sin gamla vän Oliver och spenderar en del tid med hans familj. Christians besök blir dock inte bara en kär återförening, det drar också fram flera gamla familjehemligheter i ljuset. Filmen är löst baserad på Ibsens ”Vildanden”.

Vänner för livet

Julian bor i Barcelona med sin boxer Truman och gör sitt yttersta för att hålla humöret uppe trots att han är dödssjuk i cancer. När  barndomskompisen Tomás korsar hela jordklotet för att återse Julian efter många år isär, får de en sista chans att återuppta den vänskap som nästan gått förlorad. Det blir fyra dagar som Julian inte hade kunnat leva utan och som Tomás aldrig kommer att glömma.