Vårsäsongen 2019

Datum
Arrangemang
14/1
Moonlight, Regi: Jenkins, USA, Drama, 2016, 110 min
28/1
The death of Stalin, Regi: Iannucci, Eng, Drama/Komedi, 2017, 106 min
11/2
Vad ska folk säga?, Regi; Haq, Drama, 2017, 106 min
25/2
Goliat, Regi: Grönlund, Sve, Drama, 2017, 88 min
11/3
Maudie, Regi: Walsh, Irl, Drama/biografi, 2016, 115 min
1/4
Roma Regi: Cuarón, Mex, Drama, 2018, 135 min
 (Filmen "Insyriated" flyttad till kommande säsong)
8/4
Nothing like a Dame, Regi: Michell, Eng, Dokumentär, 2018, 84 min

Program för nedladdning (pdf)  Ej uppdaterad!!

Filmerna visas på BIAN i Eslöv,
måndagar (om inte annat sagts)  kl. 19.00
Entrén öppnar ca 18:30.
Kom i god tid första gången för medlemskortet
 

Moonlight

Moonlight är ett intimt porträtt av en ung mans liv från barndomen till vuxen ålder, när han växer upp i ett tufft område utanför Miami. Vi får följa hans kamp om att finna sin plats i denna värld. Det är en tidlös historia om mänsklig kontakt och om de ögonblick och krafter som formar våra liv och gör oss till dem vi är.


The Death of Stalin

När Stalin plötsligt faller död ned utbryter kalabalik men snart börjar maktkampen på allvar mellan Beria, Chrustjev och General Zhukov. Vem ska trumfa sina kombattanter och nå maktens glans?


Vad ska folk säga?

Sextonåriga Nisha bor i Oslo och lever ett dubbelliv. Hemma följer hon strikt familjens pakistanska traditioner men med sina vänner lever hon ett vanligt modernt tonårsliv. När hennes pappa kommer på henne med att ha en pojkvän, skickas hon till Pakistan – ett land där hon aldrig tidigare varit.

Goliat     Kort årsmöte före filmen 

Kimmies pappa Roland ska snart inställa sig för att avtjäna ett fängelsestraff. Med Roland borta måste Kimmie axla rollen som familjeförsörjare och ta över sin pappas kriminella affärer. En uppgift han vare sig är redo för eller vill anta. Det sociala arvet är dock tungt i släkten Henebro, där manlighet och styrka mäts i förmågan att vinna alla strider. Något som Kimmie aldrig lyckats med.


Maudie      

Enslingen Everett Lewis anställer den bräckliga men bestämda kvinnan Maudie som sin hushållerska. Maudie, klarögd men krum och med händer härjade av artrit, längtar efter att vara självständig, att leva utan sin skyddande familj och hon längtar också passionerat efter att få utlopp för sin konstnärliga ådra. Everett upptäcker att han håller på att bli kär.

Filmen är baserad på en sann historia om en osannolik romans.

Roma   Detta är den Oscarsbelönade regissören och manusförfattaren Alfonso Cuaróns (Gravity, Children of Men, Din morsa också!) mest personliga film hittills. I filmen får vi möta Cleo (Yalitza Aparicio), en ung kvinna som jobbar som hushållshjälp hos en familj i medelklassområdet Roma i Mexico City. Cuarón hämtar inspiration från sin egen barndom i denna kärleksfulla hyllning till de kvinnor som uppfostrade honom, och han skapar ett levande och känsloladdat porträtt av familjeproblem och samhällsklasser mot bakgrund av 1970-talets politiska omvälvningar.
Nothing Like a Dame

Fyra åldrade väninnor sitter runt ett bord och ser tillbaka på sina karriärer samt de livsomständigheter som har format dem. Maggie Smith, Judi Dench, Eileen Atkins och Joan Plowright är samtliga klassiskt skolade skådespelerskor i det absoluta toppskiktet, som alla har passerat åttioårsstrecket med god marginal. Och dessutom adlats av prins Charles.